30.12.2014

Kehittyneempi askelmittari - Fitbit Zip

Kaivelin syksyn tullen vanhoja askelmittareita kaappien perukoilta, mutta minne lie vanhat mittarit joutuneet kun ei mistään löytynyt. Kävin sitten ostamassa uuden askelmittarin paikallisesta Prismasta. Käteen tarttui Fitbit Zip, joka oli kokonsa puolesta todella näppärän oloinen. Hintaa tosin oli enempi kuin perinteisemmän näköisillä mittareilla. Mun vanhat omronit tuntui kömpelöiltä ja alkeellisiltakin tähän verratuna. Zip on tarkoitettu nimenomaan askelmittariksi, mutta Fitbit taitaa olla paremmin tunnettu viimeaikoina trendikkäiksi tulleista hyvinvointirannekkeista.

Fitbit Zip valkoisena kumisen suojaklipsin kanssa, korkeus noin 52 mm
Fitbit Zip on nykytrendien mukaisesti enemmän kuin nappiparistoja kuluttava elektroninen vekotin - Fitbit Zip koostuu laitteesta ja sen kanssa saumattomasti toimivasta nettipalvelusta. Palvelun ja laitteen käyttö aloitetaankin ohjelmiston lataamisella ja käyttäjätunnuksen luomisella (www.fitbit.com/setup). Laitteeseen tallennetut tiedot siirretään langattomasti mukana tulevalla ja tietokoneen USB-porttiin liitettävällä vastaanottimella. Vastaanotin ohjelmiston asentamisen omalla koneelle. Laitteen tallentamat tiedot siirretään nettipalveluun, jossa omia tietojaan voi tarkemmin tutkiskella.

Itse Zipin (laitteen) käyttäminen on helppoa. Siinä ei ole painikkeita, vaan näytön tilaa vaihdetaan kopauttamalla laitteen runkoa. Näytössä näkyy kellonaika, tänään poltetut kalorit sekä askelmäärä ja hymiö, joka kertoo että laite on hereillä ja valmis siirtämään tiedot nettipalveluun. Laitteen mukana tulee suojus, jossa on jämäkkä klipsi vaatteisiin ripustamista varten. Klipsi on tukeva, joten laite pysyy mukana myös reilummassa liikehdinnässä.

Zipin tietojen siirto Fitbit-palveluun tapahtuu siten että viedään laite lähettimen lähelle, jolloin sen *pitäisi* synkronoitua automaattisesti. Minä olen joutunut käynnistämään tiedon siirron tietokoneella. Tiedonsiirtoa ei tarvitse tehdä päivitäin. Zip taisi muistaa tulokset viimeksi kuluneen viikon ajalta.

Fitbit nettipalvelu www.fitbit.com on helppo käyttää. Palvelun dashboard  ("kojelauta") näyttä yhdellä kertaa viimaikojen suoritukset. Muuta minä en kaivannut. Innokkaimmat voivat pitää kirjaa ruokailustaan ja jakaa tietoja ystävien kanssa.

Fitbit palvelun "kojelauta"
Fitbitiltä on olemassa myös kännykkäsovellus (app), jolla Zipin tiedot on mahdollista siirtää nettiin ja jolla voi katso kojelaudan tietoja. Minun iPhone 4 ei sisällä tarvittavaa Bluetooth versiota, joten tietoja ei pysty siirtämään - tietojen katselu sentäs toimii.

Fitbit Zip ja nettipalvelu on kaikin puolin pätevä kokonaisuus. Tietokonetta tottuneesti käyttävälle se on helppokäyttöinen, tosin englanninkielinen. Laite kulkee pienen kokonsa ansiosta huomaamattomasti mukana. Huomioarvoa voi halutessaan nostaa ostamalla kirkkaamman värisen laitteen.

Fitbit Zip on hyvä vaihetoehto sellaiselle, jolle hyvinvointiranneke ei ole sopiva.

Muutama kauppa ja niiden hinnatEi kommentteja:

Lähetä kommentti