28.12.2014

Urheilijan kuulokkeet - Sennheiser PMX 685i

Tykkään kuunnella radiota kun käyn lenkillä, oli lajina sitten melonta, pyöräily, hiihto, kävely, tai juoksu. Kuulokkeiden kanssa on kuitenkin aina ollut vaikeuksia. Ilmeisesti pitäisi olla isommat ja ulkonevat korvat, jotta kuulokkeet pysyisi paremmin päässä. Pelkät nappikuulokkeet ei meinaa pysyä korvissa, ne painavat korvia ja eristävät liikaa ulkopuolisia ääniä. Sangalliset nappikuulokkeet taas pysyvät aika hyvin korvissa ja päästävät riittävästi ulkopuolisia ääniä läpi. Kun ne pitäisi saada hetkellisesti kaulasta pois, kuulokkeet pitää ripustella jotenkin vaatetukseen roikkumaan ja johdot on aina sotkussa. Sangallisten nappikuukokkeiden kanssa on aina asettelua, etenkin kun käytän aina silmälaseja.
Kuva © Sennheiser

Sennheiser PMX 685i kuulokkeet ovat niskasangalliset kuulokkeet, jotka on suunniteltu urheilua varten. Sennheiser sanoo kuulokkeiden olevan veden ja hien kestävät, jotka ovat hyviä ominaisuuksia melonnassa. Koska sanka on niskassa, kuulokkeita voi käyttää hatun, pipon tai pyöräilykypärän kanssa. Sangassa on melkoisesti puristusta, joka auttaa kuulokkeiden päässä pysymisessä. Puristusta tuntuu ensin olevan liikaakin, kuitenkaan paine ei muodostu rasittavaksi ainakaan parin tunnin käytössä.

Sangan ansiosta kuulokkeet on helppo laittaa kaulaan roikkumaan. Samoin ne on helppo asettaa takaisin korville ainakin päässä olisi lippahattu tai pyöräilykypärä. Korvat peittävän hatun kanssa on säätämistä. Kuukokkeet voivat olla epämukavat tiukasti korvat peittävän hatun kanssa, sillä hattu lisää kuulokkeiden korviin aiheuttamaa puristusta. Hauska yllätys oli kuitenkin se, että kuulokkeet toimivat jopa kypärämyssyn kanssa, vaikka kuulokkeet olisivat myssyn ulkopuolella. Bassotoisto kyllä silloin häviää mutta ei se ainkaan radion kuuntelua haittaa. Sangan ansiosta kuulokkeisiin on vain yksi johto, joka vähentää johdon sotkeentumista. 

Äänentoistoon en sen koommin ota kantaa. Ääni kuulostaa riittävän hyvältä, jota nyt laadukkaista kuulokkeista tunnetulta valmistajalta voi tietty odottaakin.

Kuulokeet on optimoitu Applen iPhone/iPod/iPad käyttöä varten. Kuulokkeen 1,2 m pitkässä johdossa on yhdessä mikrofoni,  äänenvoimakkuuden säätö ja "monitoimipainike". Äänenvoimakkuus ja mikrofoni toimivat todennäköisesti kaikkien valmistajien puhelimien kanssa, mutta monitoimipainike ainostaan  Applen tuotteiden kanssa. Monitoimipainikkeella voi vastata puhelimeen, aktivoida ääniohjauksen, tai musiikkitoistossa se toimii play/pause näppäimenä. Vaikka ei sattuisi omistamaan Applen tuotteita, niin kuukokkeet on käyttökelpoiset myös muiden laitteiden kanssa, silla Applen ominaisuudet liittyvät vain yhden painikeen käyttöön,

Äänenvoimakkuuden säätö on laitettu fiksusti vain 15 cm päähän kuulokkeen sangasta, joten se on kätevällä paikalle kuintenkaan enempiä häiritsemättä. Sennheiser PMX ja iPhone on muutoin melontakäytössä hyvä yhdistelmä, mutta vedenvaraan joutuessa laiterikot ovat mahdollisia, sillä puhelimen suojapussissa ei ole läpivientiä kuulokejohtoa varten. Harvemmin sitä iltalenkillä kuintenkaan kaatuilee.

Sennheiser PMX 685i kuulokkeet ovat ainakin minun käyttöön erittäin hyvät. Ainoa häiritsevä tekijä on rapsakka hinta. Sennheiserin ilmoittama hinta on 72 € CDON.fi on myynyt kuulokkeita edeullisimmillaan n. 50 € hintaan ja Verkkokauppa.com hintaan 69 €. Kuulokkeiden mukana tulee hyvä suojapussi, superloniset pehmikkeet sekä klipsi johdon vaatekiinnitystä varten. Kuulokkeissa on silikoninen suojus, joita voi ostaa erikseen ainakin Verkkokauppa.comista kun vanhat ovat likaantuneet liikaa.

Päivitys 15.11.2015: Kuulokkeet ovat olleet käytössä nyt lähes vuoden ja kokemukset ovat vain positiivisa. Silikoniset suojukset ovat lentäneet pellolle ajat sitten mutta ei niitä tarvita. Niskan takana oleva sanka rajoittaa käyttöä jonkin verran, joka tulee ilmi joidenkin hattujen kanssa sekä selällään makoillessa. Muutoin ihan älyttömän hyvät kuulokkeet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti