30.11.2013

Välikuivapuku on monikäyttöpuku

Melontaan soveltuvien kuivapukujen joukossa on yksi erikoisuus, joka on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. Ursuk (www.ursuk.fi) valmistaa ”välikuivapukua”, joka on tarkoitus pukea päällysvaatteiden alle. Puku on tehty pehmeästä core-tex kankaasta ja leikkaus on erittäin väljä, joten unisex-mallisen puvun alle voi laittaa reilustikin vaatteita ahdistamatta. Pehmeyden vuoksi puku on lähes huomaamaton päällysvaatteiden alla. Kangas ei ole UV-suojattua, joten siinä ainakin yksi syy miksi kuivupuvun päällä pitäisi käyttää päällysvaatteita.
Kuva: Ursuk

Ursuk myy pukua ”monikäyttöpukuna” (englanniksi: multi purpose suit), jota se kirjaimellisesti onkin. Puvun päällä voi käyttää vaikka työhaalareita, joten esimerkiksi laiturin nostohommat syksyllä voi rauhassa suorittaa vedessä kahlaamalla ja puku on suojattu työvaatekerroksella. Talvella luistellessa voi puvun alle voi laittaa riittävästi vaatetusta ja päälle kuorikerroksen joka suojaa talvisilta olosuhteilta. Meloessa tai purjehtiessa puvun päällä voi käyttää periaatteessa mitä tahansa vaatekerrosta, joka ei ime itseensä merkittävästi vettä. ”Normaalissa” melonnassa puku toimii aina kun keli on tarpeeksi viileä.

Koskimelonnassa, jossa eskimokäännöksiä tulee paljon, erityisesti kauluksen tiiveydeltä toivoisi enemmän. Ranteiden neopreenimansetit toimivat hyvin, mutta kauluksen tiiveydessä voisi hiukan olla parantamisen varaa. Etupuolen poikittäin viistävä vetoketju päättyy neopreenikaulukseen, joten vetoketjun kohdalle jää potentiaalinen vuotokohta.
Välikuivapuvun kanssa voi käyttää melkein mitä tahansa kenkiä joissa tilavuutta on tarpeeksi. Itse käytän normaalikokoa isompia neopreenitossuja.

Ursuk on tehnyt yhden hyvän parannuksen. Uudessa Ursukin mallissa (kuvassa) on vetoketju, joka aukeaa myös alapäästä. Tämä varmasti helpottaa ainakin äijien tarpeilla käyntiä - vanhassa mallissa on joutunut jumppaamaan päällysvaatteiden kanssa jotta saa vetskarin auki.

Olen aikaisemmin pitänyt välikuivapuvun yhtenä etuna sen normaalipukua edullisempaa hintaa, mutta noin 540 € (Melontapiste.fi) tuntuu aika kovalta. Vertailun vuoksi: Peak UK Adventure 599 € (Welhonpesä), Palm Cascade 580 € (Bear & Water)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti