27.2.2014

Neopreentossujen hajunestoa kengänkuivaimella

Neopreenitossujen huolellinen kuivaaminen vähentää muutoin helposti syntyviä hajuhaittoja merkittävästi. Sähkökäyttöiset kengänkuivaimet ovat kätevät, koska ne on helppo kuljettaa jopa matkoilla mukana, kuluttavat melko vähän sähköä, ja ennen kaikkea ne kuivaavat kengät paremmin kuin huoneilma.

Kuva: edulliset ja yksinkertaiset kuivaimet

Kaikkein yleisin kuivainmalli taitaa olla niin sanottu saapaskuivan, joka puhaltaaa kenkiin lämmintä ilmaa. Ne ovat tehokkaita, mutta pitävät ääntä ja jotkin mallit vaativat seinäkiinnityksen. Parista kengän sisään laitettavasta lämpovastuksesta koostuva kuivain on pienikokoinen, äänetön ja kulkee helposti matkalla mukana.

Kehittyneemmät kuivainmallit sisältävät ionisaattorin, jonka tarkoitus on omalla menelmällään vähentää hajuhaittoja. Ionisaattorin toiminta perustuu ilman hajottamiseen positiivisiksi molekyyleiksi ja negatiivisiksi elektroneiksi. Elektronit tarraavat positiivisiin molekyyleihin muodostaen pieniä ioneja, jotka kasvattavat ilman sähköistä potentiaalia, palauttavat sen johtavuuden, sterilisoivat ja poistavat hajua [1].

Myös autokäyttöön soveltuvia 12V jännitteellä toimia kuivaimia on myynnissä. Ne voivat olla yhtä tehokkaita kuin 220V mallit, koska lämmitysteho on samaa luokkaa. Lämpövastukset ovat pienitehoisia, joten ne lämpiävät ja kuivattavat varsin hitaasti, mutta parasta onkin neopreenitossujen hajuhaittojen välttäminen.

Minä ostin omat kuivaimeni 12 eurolla, mutta viime aikoina en ole nähnyt niitä myytävänä. Kaupoissa saatavuus taitaa vaihdella, joten helpoimmalla pääsee kun ostaa verkkokaupasta. Verkkokauppojen hintahaarukka näyttää olevan 20-60 euroa.

Kengankuivaimetkaan ei ole tädellinen ratkaisu hajuhaittoihin, ne vain ehkäisevät haittojen syntymistä. Kun se haju sitteen iskee, ainoa konsti on peseminen. Neopreenille löytyy myös omia pesuaineita. Lue Rip Crulin Piss-Off-pesuaineen kokeilu.

Aiheesta muualla kirjoitettua:
Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti