12.12.2013

Ilmatäytteinen kattoteline ulkomaan melontamatkoille

Kajakin, waveskiin tai muun vastaavan vesialuksen rahtaaminen ulkomaan matkalle muodostaa pienen kuljetusongelman, jos tarkoituksena on vaihtaa maisemaa vuokra-autolla. Joistakin autovuokraamoista voi kohtuullisella lisähinnalla saada kattotelineen, mutta varmempaa voi olla oman kattelineen mukaan ottaminen.

Kuva: © HandiWorld


HandiRack on ilmatäytteinen kattoteline, joka kulkee kohtuullisen mukavasti matkatavaroissa. Painoa on noin 2,7 kg ja kuljetuskunnossa se vie tilaa parin kilon perunapussin verran. Ainakin Welhonpesä myy telinettä hintaan 74€ (12/2013). Kattoteline kiinnitetään hihnojen avulla, jotka vedetään sisätilan kautta. Hihnojen kiinnityksen jälkeen pumpataan telineen ilmatunnelit täyteen mukana tulevalla pumpulla. Kuorma sidotaan hihnoilla telineessä olevien D-lenkkien avulla kattotelineeseen. Kattokaiteita kannattaa myös hyödyntää kuorman kiinnityksessä, jos autossa sattuu kaiteet olemaan.

Teline toimii hyvin ainakin kevyemmällä kuormalla. Sateella on mahdollista, että hihnojen kautta tihkuu vettä myös auton sisäpuolelle, sillä hihnat puristavat auton ovien tiiveisteitä lyttyyn. Teline kannattaakin ottaa katolta pois jos mitään kuljetettavaa ei ole. Talvipakkasilla en ole telinettä kokeillut.

Ilmatäytteinen kattoteline on kaikin puolin käypä apuväline. Kannattaa kuitenkin ottaa valmistajan ohjeet painorajoituksista tosissaan eikä koetella liikaa telineen kestävyyttä. Valmistaja lupaa 50 kilon kestävyyden.


Päivitys 1.8.2022: Kattoteline on edelleen käytössä. Käytökerrat ovat toki olleet vähäisiä kun tarve on korkeintaan kerran vuodessa. Kuitenkin, tämä on ollut aivan huippuhyvä ratkaisu tilapäisiin kuljetustarpeisiin. Vaikka ikää on se noin 8 vuotta, niin muovit ovat aivan priimakunnossa. Säilytys on ollut kattotelineen omassa pussissa min +5C varastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti