18.2.2015

Kayak across the Atlantic-kirja


Tuli luettua mielenkiintoinen melontakirja. Kayak across the Atlantic ("Atlantin ylitys meloen") on tositarina Pete Brayn yrityksestä ylittää Atlantin valtameri meloen - joka sitten toisella yrityksellä onnistuu. Kirja on julkaistu vuonna 2004. Atlanti on ylitetty kanootilla ennen Peteä, mutta hän oli ensimmäinen joka ylitti Atlantin valtameren melomalla ilman purjeiden apua. Kirjassa on mukavasti kartoitettu taustat ja itse melontamatkasta on kerrottu mielenkiintoisia yksityiskohtia. Toistuviin arkirutiineihin ei ole sivuja tuhlattu, joka on vain hyvä asia mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

Sivuja kirjasessa on noin 170 ja sen voi ostaa ainakin Amazonista (www.amazon.co.uk). Kirja itsessään on edullinen - vain noin 10 puntaa, mutta Amazonin hinnat Suomen lähetyksille ovat nykyään aika kovat näin pienelle lähetykselle, joten hintalappu kipuaa yli 25 euroon.

Atlanti on sittemmin melottu uudelleen puolalaisen Aleksander Doban toimesta vuonna 2014. Aleksander meloi eri reittiä ja käytti vesillä ennätyspitkän ajan. Toivottavasti tulevaisuudessa siitäkin matkasta voisi lukea tarkemmin kirjan muodossa. National Geographic valitsi Alaksander Doban vuoden 2014/2015 seikkailijaksi.

Pete Brayn nettisivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti