19.4.2015

Melakellukkeeksi Hi-N-Dry vai pilatesrulla

Hi-N-Dry on melakelluke (www.shaftloat.com), joka asennetaan melan varteen. Kelluke on tarkoitettu muun muassa eskimokäännöksen harjoittelua varten. Minun tarve liittyy enempi koskarin perän- ja keulan upotuksen harjoitteluun sileällä vedelle. Perinteisestä melakellukkeesta poiketen Hi-N-Dry-kelluke on aina käyttövalmiina melan varressa. Tuotteen hinnasta ($99,99, yli $120 suomeen toimitettuna) voisi päätellä että kyseessä on jokin ihmevekotin. Mutta ei, Hi-N-Dry on kangaspäällysteiden muovikelluke. Hi-N-Dry-kellukeen ideaa piti kuitenkin kokeilla. Sen sijaan että olisin ostanut tuotteen, tein itse vaihtoehtoisen version pilates-rullasta. Muun muassa Hong Kong myy solumuovista piletesrullaa hintaan 12,99€, joka sopii hyvin tarkoitukseen.

Minulla on vanhojen projektien jäljiltä kuumalankaleikkuri, jolla halkaisin pilatesrullan ja tein keskelle melan mentävän reiän. Jos kuumalankaleikkuria ei ole käytettävissä, kellukkeen voi tehdä rautakaupasta saatavista putkieristeistä. 14 cm paksun pilatesrullan etuna on sen putkieristettä suurempi halkaisija, joka lisää kelluttavuutta. Lyhensin pilatesrullan noin 50 cm pitkäksi, joka mahdollistaa paremman melaotteen.

Pilatesrullasta ja tarranauhasta tehty melakelluke

Jotta pilatesrulla pysyy melan varressa, kiepautin rullan ympärille pätkän kaksipuolista tarranauhaa. Minulla sitä sattui olemaan laatikon pohjalla, mutta periaatteessa mikä tahansa hihnan tai kuminauhan pätkä ajaa saman asian.

Freestyle kajakin keulan ja perän upotuksen haasteena (minulle) on ollut se, että kajakki pysyy upoksissa hvyin lyhyen aikaan. Silloin tasapainottelun harjoitussekuntteja tulee vain vähän kerrallaan. Melakellukkeen avulla harjoitussekuntit kasvavat huomattavasti, joka näkyy nopeampana kehittymisenä.  Olen kokeillut myös putkieristeestä tehtyä kelluketta keulanupotuksissa, ja se toimii myös aika hyvin.

Lopputuloksena voi sanoa, että idea toimii. Kuitenkin Hi-N-Dry on niin järjesttömän hintainen, että kannattaa kokeilla mitä tahansa halpisratkaisua. Kelluketta tarvitsee vain vähän aikaa, ja pilatesrullan ja putkieristeen kaltaiset ratkaisut toimivat ihan yhtä hyvin. Eskimoharjoittelussakin tuosta voi olla apua niin kuin mistä tahansa välineestä joka auttaa eskimon harjoittelussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti