15.5.2015

Lennokit tulevat myös melontakuvaukseen

© Lily Robotics Inc, kuva kaapattu mainosviedoalta

Kauko-ohjattavat helikopterit taitavat olla jo arkipäivää ammattikuvaamisessa, mutta on niitä harrastajillakin nähty. Kuvaaminen on aina vaatinut kaksi osapuolta - kuvaajan ja kuvattavan. Nyt amerikkalainen Lily tuo markkinoille itsestään ohjautuvan helikopterin. Kuvaajalla, joka on samalla kuvauskohde, on ranteessaan hallintalaite vedenpitävässä suojakotelossa. Myös kopteri itsessään on vedenpitävä, joten se soveltuu myös melontakuvaukseen. Koskimelonta onkin yksi mainosvideolla esitellyistä käyttökohteista. 

Kopteri kuvaa HD-tasoista videokuvaa ja still-kuvaa 12 megapikselin tarkkuudella. Lentoaika on 20 minuuttia, joten ei siitä melontaretken kaveriksi ole, mutta koskipuljauksen kuvaamiseen hyvinkin. Maksimi kuvauskorkeus on 15 metriä ja maksimi etäisyys kuvattavaan 30 metriä. Painoa laitteella on 1,3 kg ja se on vain 26 cm leveä.


Laitteen ennakkomyynti on nyt aloitettu hintaan $499. Ilmoitettu normaalihinta on $999. Tämän kesän vesille vekotinta ei vielä saa, sillä toimitukset alkavat helmikuussa 2016.

Nettisivut löydät osoitteesta www.lily.camera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti