2.1.2014

Melontarukkaset kylmälle kelilleKylmällä kelillä melojan suojaamattomat sormet kylmettyvät ensimmäiseksi tuulen vuoksi, joten yksinkertaiset melan varren ympärille kiinnitettävät melarukkaset ovat erinomainen apu viimaa vastaan. Vaikka sormet kastuvat, pärjää melarukkasilla aika pitkälle. Kun melontarukkaset ei enää toimi, NRS Toasten Mitts on hyvä ratkaisu.

NRS:t ovat neopreenikankaiset rukkaset/lapaset, joiden kämmen on muotoiltu melontaotetta varten. Lapaset ovat vedenpitävät, joten normaalissa lätkyttelyssä kädet pysyvät kuivana. Koskessa/eskimokäännöksessä vesi tulee sisään ranteesta, mutta kädet pysyvät lämpöisenä kastuneenkin. Lapasten sisäpuoli on nukkapintaista kangasta.

Lapaset on aika huolella käyttötarkoitustaan varten mietityt. Peukalon selkäpuoli on pehmeätä kangasta, jolla on hyvä pyyhkiä räkäistä nenää. Lapaset voi kiskoa käteen hampailla ranteen suulla olevan hihnanpätkän avulla. Ranteessa on myös tarranauhalla varustettu kiristyshiha, jonka olen itse kokenut turhaksi. Kiristyshihnan saa kuitenkin pois häiritsemästä kun laittaa sen lenkiksi kämmenen selkäpuolelle.

Minä ostin normaalia pienemmän koon. Sormen päät koskettavat lapasten kärkeen ja tuntuvat siten äkkiseltään pieneltä, mutta sormet melonta-asennossa ja mela kädessä kippurat ne mahtuvat hyvin lapasen sisään. Näillä lapasilla pärjää kylmilläkin keleillä. Tuntuma melaan ei ole kovin hyvä. Vaikka mela pysyy hyvin kädessä kumisen pintamateriaalin vuoksi, paksu ja jäykkä kangas kasvattaa melontaotetta. Tarttis ostaa talvimelontaan ohuempivartinen mela.

Märät melontarukkaset on helpointa kuivattaa kääntämällä ne nurinpäin. Olen käyttänyt myös sähkölämmitteisiä kengänkuivattimia. Toimii hyvin.

Rukkasia myy kotomaassa ainakin Welhonpesä hintaan 46 €.

Lue myös: melontakuvia.blogspot.fi/Melojan neopreenihanskat

Päivitys 1.8.2022: samat hanskat ovat edelleen käytössä. Käyttö aina aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä. Edelleen paras ratkaisu kylmälle kelille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti