10.4.2014

KayakLog on melojan lokikirja

KayakLog on Android ja iPhone puhelimelle tehty ladattava ohjelma ja nettipalvelu, jolla voit pitää kirjaa melontaretkistäsi. Sen kehittämisen yhtenä motivaationa on ollut melontaohjaajien melontapäiväkirjan ylläpitäminen, mutta toisaalta se sopii kaikkien melojien käyttöön. Palvelusta on ilmainen ja kuukausimaksulliset versiot.

Testasin ohjelmaa sen Android 1.0 versiolla. Ohjelman uutuus näkyy jonkin verran sen toiminnallisuudessa. Esimerkiksi kirjautumistiedoissani näkyy, että olen ollut palvelun jäsen 01.01.70 alkaen. GPS sateliittien löytyminen on ohjelman käytön edellytys, sillä lokitoiminto ei edes käynnisty jos paikkatietoa ei ole saatavilla.

Lokitoiminnallisuuden lisäksi kännykkäohjelma sisältää Googlen kartan ja 24 tunnin sääennusteen. Sääennusteen tarjoaa norjalainen Yr.no, joka käytännössä on Norjan kansallinen meterologian laitos. Lokiin voi liittää myös kännykällä otettuja valokuvia.

Palvelun maksuton kännykkäversio sisältää mainoksia. Mainokset poistuvat kun maksaa joko 1kk ($2,99), 6kk ($ 13,99) tai 12kk ($ 21,99) käyttömaksun.

Palvelun maksulliseen versioon sisältyy Emergency ID-toiminto, jossa palvelun käytöstä maksavan valtuuttamat henkilöt voivat seurata melojan liikkeitä. Tätä kirjoittaessa minulla oli maksuton versio käytössä, joten seurantaa en voinut kokeilla. 

Palvelusta tulee hiukan sekavat fiilikset. Ajatus on hyvä. Hienoa, että meloja on kehittänyt melojalle tarkoitetun palvelun. Kuitenkin palvelun keskeneräisyyden tuntu häiritsee. Täytyy vain toivoa, että kehittäjillä riittävät rahat ja kärsivällisyys jatkokehittämiseen. Lisäksi palvelu tarvitsee harrastajien tuen - maksavien sellaisten. Palvelu on kokonaan englannin kielinen, joka ei välttämättä kaikkia miellytä. Jos Emergency ID-toiminnalliuus ei ole tärkeä, voi suositella kotimaista Sports Tracker (www.sports-tracker.com) palvelua. Sports Tracker tarjoaa veloituksetta huomattavasti kehittyneemmän palvelun liikuntasuoritusten seurantaan.

Plussaa
+ Toiminnallisuus on melojalle tehty.
+ Mobiiliohjelma on selkeä ja helppoköyttöinen.
+ Palvelusta on ilmainen versio.
+ Mobiiliohjelmasta on sekä Android että iPhone versiot

Miinusta
- Nettipalvelu on tylsä.
- Melojan liikkeitä voi seurata vain nettisivujen kautta, ei toisella kännykällä (maksullinen palvelu).
- Pientä toiminnallisuuden viimeistelemättomyyttä, joka on ymmärrettävää koska palvelu on uusi
- Palvelu on vain englannin kielellä, joka voi olla joillekin käytön este.
- Mobiiliohjelman (Android-versio) näyttö ei skaalaudu oikein jos sinulla on normaalia isommat fontit käytössä. Tämä on varmasti harvoilla esiin tuleva ongelma, mutta harmittava sellainen jos ei hoksaa pienentää fonttikokoa normaaliksi.

Nettisivut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti